Chaya Handpan logo

Waarom is de Chaya® handpan zo populair?

Elke Chaya® handpan wordt met de grootste zorg, passie en deskundigheid gemaakt. We doen geen enkele concessie met betrekking tot de materialen en de verschillende productieprocessen. Iedere handpan wordt volledig met de hand gemaakte en alleen de handpannen die ook echt aan onze eisen voldoen, krijgen het Chaya®-merk. 

Elke Chaya®-handpan is uniek

Ons vakmanschap zorgt voor een constante kwaliteit, maar zeker niet voor eenheidsworst. Elke hamerslag waarmee de handpan wordt gemaakt, heeft invloed op het individuele karakter van de handpan. Daardoor krijgt elk instrument zijn eigen unieke geluid en resonantie. 

Materiaal Chaya® handpan

Chaya® handpannen onderscheiden zich onder meer door de dikte en diameter van het gebruikte metaal. We gebruiken bewust ‘diepgetrokken shells’. Daardoor is de metaaldikte overal gelijk, namelijk 1,0 mm. Dit in tegenstelling tot de meeste andere shells die in het midden van de schaal een grotere dikte hebben dan aan de rand. 
Je hebt keuze uit een Chaya® handpan gemaakt van Ember staal of van genitreerd staal.

Chaya® handpan van Ember staal

Het Ember staal dat wij gebruiken is van zeer hoge kwaliteit waardoor het aan de hoogste eisen voldoet. Zo produceert het een mooie ronde klank, perfecte galm, uitmuntende helderheid, stabiele noten en biedt het roestbescherming.

Klank handpan Chaya® Ember staal

De Chaya® handpannen die gemaakt zijn van Ember staal hebben een rijke galm, waarbij een mooie heldere toon de basis vormt. Tegelijkertijd klinkt er een fijne diepe bas. Deze handpannen leveren een betoverend arsenaal aan geluid.

Chaya® handpan van genitreerd staal

We maken gebruik van het beste genitreerde staal dat op de markt verkrijgbaar is. Gemaakt volgens een unieke procedure die bestaat uit een gas-nitrering en een geoptimaliseerd nabehandelingsproces. Hierdoor is het staal behoorlijk bestand tegen roestvorming, maar behoudt het toch een uitgebalanceerde galm.

Klank handpan Chaya® genitreerd staal

De Chaya® handpannen die gemaakt zijn van genitreerd staal, hebben een gedefinieerd en gefocust geluid. De basis wordt gevormd door een diep en geaard geluid, aangevuld met frisse en sprankelende boventonen.

Speciale ring

Bij alle Chaya® handpannen leveren we een speciale rubberen ring, waarmee je het geluid en de resonantie subtiel kan beïnvloeden. Bovendien geeft de ring het instrument extra bescherming.

Uniek nitratieproces

Naast de dikte van het staal zorgt ook het nitratieproces voor de eigenheid van de Chaya® handpan. Ons nitratie-recept zorgt voor de kenmerkende mooie klankkleur en prettige resonantie. Tegelijkertijd beïnvloedt dit thermochemische proces de vorm- en slijtvastheid van het materiaal. Dit maakt de Chaya® handpan beter bestand tegen roest, vuil en ‘stevig spelen’.

Specificaties en custom made

De Chaya® handpannen worden standaard geleverd met 9 of 10 toonvelden, dat is inclusief de bastoon in het midden. Op verzoek kunnen we meerdere tonen maken op de boven- of onderzijde. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de toonschaal en de gekozen metaaldikte. Neem gerust contact op om alle opties te bespreken.


Chaya® handpan Google review Frank Niele:

(ingekorte versie) “Ik kreeg een consult en hij deed dat geweldig, vond ik. Hij liet genitreerde, blauw-staal en RVS-staal pans horen en legde uit wat de verschillen waren. Voor mij was snel duidelijk dat mijn voorkeur bij genitreerde lag. Na de keuzes voor genitreerd en 1,00 mm was de vraag welke toonsoort en van welke maker. Hij speelde op verschillende pans en reageerde steeds heel goed op mijn vragen en opmerkingen. We kwamen uit bij de Chaya® B-Kurd 1,00 mm. Ondanks de betrokkenheid van de Handpanshop bij Chaya® deed hij geen enkele poging mij in de Chaya®-richting te bewegen. Kort samengevat is mijn koopervaring bij de Handpanshop een bijzonder goede geweest”.

Chaya handpan

mail@chayahandpan.nl
+31 621 554 198
Traaij 192
3971 GV  Driebergen-Rijsenburg
Nederland (alleen op afspraak)