Chaya Handpan logo

Toonsoorten Chaya® handpan

Een handpan vinden die helemaal bij je past en waar je nog jarenlang plezier van hebt, kan best een uitdaging zijn. Daarom hebben wij in onze HandPanShop in Bunnik (Utrecht) speciale gratis oriëntatie-sessies ontwikkeld. Een uitgebreide vorm van aankoopbegeleiding, waarbij een ervaren handpanspeler 1,5 uur de tijd neemt om in alle rust met jou de handpan te vinden die helemaal jouw match is.


Toonsoort Chaya® handpan kiezen

Als je graag wat vooronderzoek doet, dan vind je op deze pagina informatie over de verschillende toonsoorten van de Chaya® handpannen die wij verkopen. Onderaan deze pagina en in de webshop vind je video’s waarin je de verschillende toonsoorten kunt beluisteren. Dit is slechts om je een idee te geven! De klankkleur en resonantie komen via video’s namelijk meestal niet goed over. Zo heeft onder andere het apparaat waarmee de opname wordt beluisterd invloed op de klank. 

Hoe is een toonsoort opgebouwd?

De toonsoort (ook wel tuning, schaal of scale genoemd) wordt bepaald door de combinatie van de verschillende tonen die op de handpan aanwezig zijn. Er zijn ontzettend veel toonsoorten: vrolijk, dromerig, meditatief, levendig, exotisch, enz. De toonsoorten kan je grofweg indelen in: mineur, majeur, Afrikaans en Oosters. In deze blog Juiste toonsoort handpan kiezen  vind je veel informatie over de diverse toonsoorten.

Beschikbare toonsoorten Chaya®

De onderstaande toonsoorten zijn het meest voorkomend en behoren tot ons vaste assortiment. Wil je een andere stemming, neem dan contact op voor een custom scale.

Chaya® F- BigBear 1,00 mm

Chaya® D-Kurd 1,00 mm

Chaya® C-Aegean 1,00 mm

Chaya® D-Celtic Minor 1,00 mm

Chaya® C-Amara 1,00 mm

Chaya® C# AnnaZiska 1,00 mm

Chaya® E-Kurd 1,00 mm

Chaya® C# Amara 1,00 mm

Chaya® G-Oxalis 1,00 mm

Chaya® B-Kurd 1,00 mm

Chaya® C# Om in 432hz  1,00 mm

Chaya® D-Hijaz 1,00 mm

 

Google-review Chaya® handpan Thomas Kwakernaat:

“De service en ontvangst zijn fijn, je krijgt alle ruimte om je vragen te stellen en eerlijke antwoorden. De Chaya®  die ik heb mogen laten  maken in 432 Hz is in mijn  favoriete toonsoort C harmonisch mineur Met de nieuwe staalsoort die is gebruikt vind ik de Handpan beduidend mooier klinken dan mijn originele pan. Tnx!!!”

Chaya handpan

mail@chayahandpan.nl
+31 621 554 198
Traaij 192
3971 GV  Driebergen-Rijsenburg
Nederland (alleen op afspraak)