Chaya Handpan - een klank die je raakt

Chaya-handpans zijn fantastische ritmische en melodische instrumenten, gemaakt volgens een uniek proces. Ze klinken prachtig en raken je diep.  De kenmerken van deze perfecte handpan? De rijke klankkleur, de mooie resonantie, de combinatie van kracht en gevoeligheid in het metaal, en de natuurlijke respons bij het spelen.

Chaya-handpans geven je ontspanning, plezier en vreugde. Met ruimte voor verstilling en verbinding met jezelf, maar ook om je plezier te delen met de mensen om je heen.

Hoe wij bekend staan

“De Chaya handpan is een kwaliteitsinstrument,  geschikt voor de beginnende handpan-speler. Door de vloeiende, gemakkelijke respons is de Chaya makkelijk te bespelen”.

“De Chaya handpan is bijzonder geschikt voor de professionele muzikant die vooral aangetrokken wordt door de kwaliteit en de  mogelijkheden van het merk.

Naast een breed aanbod aan mooie tunings bieden we de mogelijkheid om een eigen tuning (custom scale) te laten maken. Daarbij kies je zelf in welke samenstelling de tonen op de drum liggen. Ook andere custom-opties zijn mogelijk. Lees verder.

De handpan makers

Elke Chaya-handpan is handgemaakt met plezier, passie en vakmanschap. Daarvoor zorgen de twee bijzondere mensen die samen het merk Chaya vormen.

Rastislav is de bouwer van de Chaya-handpan. Hij kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Toen hij voor het eerst een handpan hoorde, werd hij gelijk verliefd op het geluid en droomde ervan er zelf één te maken.  Het was een lang proces, maar het is hem uiteindelijke gelukt.  Zoals hij zelf zegt: “Ik kan niet meer stoppen met het bouwen van deze prachtige instrumenten.” Lees verder.

Henk-Jan is percussionist en een gepassioneerd handpan-ondernemer. Hij drumt al vanaf zijn jeugd en muziek vormt een belangrijk onderdeel in zijn leven. In 2010 was Henk-Jan direct verkocht toen hij voor het eerst een hangdrum hoorde. Na een poging er zelf een te bouwen, kwam hij erachter wat zijn echte passie voor de handpan is: mensen ermee in contact brengen. Hij begon de eerste gespecialiseerde handpanshop in Europa (2011). Lees verder.

Samen vertalen ze hun kennis en passie naar het metaal. Door Henk-Jan en Rastislav vindt dit bijzondere product zijn weg, de wereld in.