de Chaya Handpan bouwers

Chaya is het Europees geregistreerde handelsmerk van Henk-Jan Pelle en Rastislav Belko; een samenwerking van twee gedreven handpanliefhebbers.

Samenwerking

We hebben elkaar gevonden in het plezier, de passie, het vakmanschap en de kennis. Samen vertalen we dit naar het metaal. We bouwen en stemmen niet alleen handpannen, maar ontwikkelen het product ook steeds verder door.

Rastislav

Rastislav - bouwer van de Chaya-handpan

“Ik kreeg muziek met de paplepel ingegoten, mijn vader is muziekleraar. Toen ik voor het eerst een handpan hoorde, werd ik meteen verliefd op het instrument en het geluid ervan. Ik droomde ervan er zelf een te maken. Het was een lang proces en niet eenvoudig met toen nog een drukke baan als computerprogrammeur, maar uiteindelijk is het mij gelukt. Nu kan ik niet meer stoppen met het bouwen van deze prachtige instrumenten.
Ik doe gewoon graag waar ik goed in ben en energie van krijg: met aandacht en toewijding mooie drums maken en stemmen, daar ligt mijn kracht.”

Henk-Jan

Henk-Jan is percussionist en gepassioneerd handpanondernemer

“Muziek is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik drum al van jongs of aan, speelde met orkestjes op straat, met diverse bandjes in cafés en zaaltjes, en uiteindelijk met coverbands op de grote podia. In 2010 hoorde ik voor het eerst een handpan, ik was direct verkocht en diep onder de indruk. Na een poging er zelf een te bouwen, kwam ik erachter dat mijn echte passie voor de handpan is: mensen met het instrument in contact brengen”. 

Henk-Jan over Rastislav:

“Rastislav is een ambachtsman, met liefde en talent voor zijn werk. Hard werkend en gedreven, maar ook gewoon een fijn mens. Hij heeft visie, een sterke focus en is constant op zoek naar verbetering.

Onze samenwerking is respectvol, we versterken elkaar. Voor ons geldt echt: 1 + 1 = 3.”

Rastislav over Henk-Jan:

“Naast dat Henk-Jan een goede ondernemer is, heeft hij nog veel meer kwaliteiten.  Met zijn geduld, hulpvaardigheid en gevoel voor detail zorgt hij ervoor dat mensen echt het juiste instrument voor zichzelf kunnen vinden.”